Kenapa Soy Protein Shaklee Tidak Boleh Diambil Melebihi 3 Sudu?
Kenapa Soy Protein Shaklee Tidak Boleh Diambil Melebihi 3 Sudu?
These
statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These
products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any
disease.
Protein adalah salah satu
keperluan tubuh yang penting untuk imuniti. Protein penting untuk untuk
pembentukan dan pembaikpulihan sel. Oleh itu, dalam melindungi dan menjaga tubuh
dari jangkitan, protein memainkan peranan penting.
Antibodi juga adalah terdiri
dari jenis-jenis protein.
Mengikut Jurnal Nutrisi Klinikal
Amerika, kekurangan protein di kalangan warga tua mendatangkan pelbagai jenis
penyakit yang berkaitan dengan sistem imuniti.
Dari kajian yang dibuat terhadap
wanita-wanita di China yang mengambil soya secara rutin, mereka yang mengambil
lebih banyak hidangan soya didapati menghadapi risiko kanser payudara lebih rendah daripada wanita
yang jarang makan soya.
Walaupun terdapat percanggahan
dalam hal soya ini, yang mana sesetengah penyelidik berpendapat bahawa soya
mengandungi phytoestrogen yang boleh menyebabkan kanser, namun pro-soya
mengeluarkan kenyataan bahawa isoflavones (estrogen yang terdapat dalam soya)
adalah lemah dan tidak memberi kesan kepada tubuh sebagaimana estrogen
semulajadi dalam tubuh manusia iaitu estradiol. Malah, menurut pro-soya,
isoflavones bila bertindakbalas dengan estradiol, ia menjadi sejenis bahan yang
boleh mencegah kanser.
Kajian juga menunjukkan bahawa
di dalam soya terkandung phytochemical yang bolehmenurunkan paras
kolesterol, membantutkan pembesaran sel kanser dan mencegah
osteoporosis. Walau bagaimana pun, terdapat beberapa elemen di dalam
soya yang masih belum dapat dipastikan kesannya terhadap hormon, maka
pengambilan soya seharusnya dibataskan kepada amaun
tertentu.
Oleh itu, pengambilan Soy
Protein Shaklee dihadkan kepada 3 sudu sehari sahaja, bagi
mengelakkan risiko pada masa hadapan
soy protein
soy protein
Energizing Soy protein Shaklee
adalah non-GMO soy, iaitu soya asli yang tidak menjalani proses
yang mengubah kandungan genetik organismanya.
Apa yang membuatkan Soy Protein
Shaklee berbeza dengan produk soya lain?
Kebanyakan produk soya diproses
dengan alkohol. Cara ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat,
malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan
dalam pemprosesan. Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon
genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan keseluruhan kebaikan
soya.
Shaklee Menggunakan Protein Soya
Bukan-GMO. Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali
Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas
daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya,
Soy Protein Shaklee menggunakan ramuan-ramuan yang semulajadi dan
berkualiti.
sumber : Shaklee Trial Pack
Sebarang pertanyaan atau ingin
mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui
:
Email : hasheena73@gmail.com
SMS/ WhatsApp : 012 8844580
Catat Ulasan
SAYA WAKIL SAH SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTER SARIKEI SARAWAK. SHEENA 012-8844580 ATAU EMAIL SAYA DI hasheena73@gmail.com